Syfilis blodprøve

Har du været ude at rejse, og har du mistanke – eller vil du bare gerne have afklaret om du har fået en tropesygdom, så book tid i dag i en af vores klinikker.

Få en test for Syfilis - Det er trygt og nemt

Er du bekymret for, om du har fået Syfilis efter ubeskyttet sex, måske på en udlandsrejse? Det er nemt at få lavet en test for Syfilis, så du kan få ro i sindet – eller effektiv behandling, hvis det viser sig, at du er smittet.

Det vil være muligt at få foretaget en blodprøve i følgende fem klinikker: HorsensOdenseRoskildeØsterbro og Århus.

Pris for en blodprøve: kr. 425,-

Hvad er symptomerne på syfilis?

Et af de første tegn på, at du er blevet smittet med Syfilis, kan være et sår på kønsorganer, ved endetarmen, i munden eller svælget. Såret gør ikke ondt, og mange opdager derfor ikke, at de er blevet smittet.

I næste fase, den der kaldes sekundær Syfilis, vil sygdommen have spredt sig gennem blodet til andre organer. Her kan du få influenzalignende symptomer og udslæt på hele kroppen. Hold især øje med udslæt i håndfladerne og på fodsålerne samt hævede lymfekirtler.

Hvornår skal man foretage en syfilis-test?

Har du nogle af symptomerne på Syfilis, eller frygter du at være blevet smittet, kan det anbefales, at du får taget en syfilis-blodprøve.

Jo før du får behandling jo bedre. Syfilis er især smitsomt de første par år, og hvis ikke du opdager sygdommen, risikerer du at smitte andre. Behandlingen sker med penicillin eller antibiotika.

Hvis din test for Syfilis viser, at du er smittet, hjælper vi dig med at få den rette behandling.

Book en tid til en syfilis-test og få hurtigt svar.

Har du brug for andre vigtige antistoftests?

Test for Hiv

Hvis du er bekymret for at have fået Syfilis efter ubeskyttet sex, bør du også overveje at blive testet for Hiv. Det er en blodprøve, som giver dig et hurtigt og præcist svar, så du kan få den rigtige behandling.

Test for tropesygdomme

Har du været på en rejse til tropiske og subtropiske lande kan det være fornuftigt at blive testet for parasitter og tropiske sygdomme.

Alt efter hvor du har opholdt dig og hvad du har lavet, kan det anbefales at blive testet for Schistosomiasis og andre tarmparasitter, Denguefeber og Zikavirus. Du kan læse mere om disse tropesygdomme og vores antistoftests i nedenstående links.

Læs mere her

  • Bør jeg blive testet for Hiv? Læs mere her.
  • Hvornår bør jeg blive testet for tarmparasitter? Læs mere her.
  • Hvad er Schistosomiasis, og bør jeg blive testet? Læs mere her.
  • Hvad er Denguefeber, og hvor findes den? Læs mere her.
  • Hvad er Zikavirus, og er det farligt? Læs mere her.

Skrevet af rejsemedicinsk ekspert
Dr. Carsten Schade Larsen
Redigeret d. 20-09-2023 Næste redigering d. 26-10-2024

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk